Tjekliste til desinficering i virksomheden
START MED RENGØRING
Det er vigtigt at foretage rengøring FØR du desinficerer. Du skal have fjernet alt skidtet først, som ellers kan binde virus/mikroorganismer, så den maksimale effekt af desinficeringen ikke opnås.
DESINFEKTION AF VIRKSOMHEDEN
Brug en overfladedesinfektion - vi anbefaler Sterilon, som indeholder en alkoholkoncentration (ethanol) mellem 70-85%. De fleste skal opblandes med vand – følg nøje anvisningen om dosering på flasken. Opbland ikke mere end du skal bruge. Du kan opblande i en sprayflaske eller i en spand, hvor du vrider din klud eller moppe let op. Spray direkte på overfladen eller tør/vask overfladen over. Put ikke kluden i vandet igen, men brug en ny ren klud. Der skal IKKE tørres efter og desinfektionen skal sidde på overfladen til den er
tørret op. Til følsomme ting, der ikke tåler overdreven væske, sprayes desinfektionen på et stykke køkkenrulle, der anvendes til aftørringen.
Hvis det er en overflade, der efterfølgende skal bruges til fødevarer, skal overfladen, når den er tør, vaskes over med vand.
TJEKLISTE TIL DESINFEKTION
Brug klud/spray:
- Dørhåndtag
- Døre/karme
- Låger og greb
- Ekspeditionsskranke/disk
- Bordoverflader – skriveborde, spiseborde, mødeborde
- Evt. reoler
- Armlæn og stolerygge.
- Toiletter
- Armaturer
- Trappe gelænder/håndgreb
- Køkkenbord
- Kaffemaskiner
Brug køkkenrulle påsprøjtet desinfektion:
- Printer
- Stikkontakter
- Kaffemaskiner og termokander
- Tastaturer og mus
- Telefoner/smart-phones/tablets
- Alarmtastatur
- Kasseapparat
- Scanner
- Dankort-terminal
- Bon-printer
- Alarmaftager
- Evt. elevatorknapper
Brug klud/spray:
- Udvendig: Udvendige dørhåndtag og håndtag på container/affaldsbeholder.